10 Marta, 2018

Regrutovanje i zadržavanje u službi najboljih žena i muškaraca u sektorima odbrane i bezbjednosti

Predstavnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i članica Udruženja „Mreža žena MUP RS – RS WPON“ učestvovala je 9. marta, u Sarajevu, na Konferenciji „Regrutovanje i zadržavanje u službi najboljih žena i muškaraca u sektorima odbrane i bezbjednosti”.

Na ovoj konferenciji, predstavnica MUP-a Republike Srpske istakla je da je Ministarstvo posvećeno procesu reformi u kontekstu podmlađivanja svojih kadrova, te u pogledu praćenja evropskih standarda rodnih politika u sektoru bezbjednosti. Ona je podsjetila da je u Specijalnu antiterorističku jedinicu, prije svih zemalja u regionu, MUP Republike Srpske primio pet djevojaka,koje su osnovnu i naprednu obuku uspješno okončale po planu i programu identičnu kao i muškarci.

Na konferenciji su, takođe, govorili predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva bezbjednosti, ambasador Švedske Anders Hagelberg, te predstavnici Delegacije EU i UN „Žene, mir i bezbjednost“.

Više informacija na: http://www.pogled.ba/clanak/eufor-i-mo-bih-o-raznolikosti-u-sektorima-obrane-i-sigurnosti-bih/136913