2 Aprila, 2016

Radionica „Uvođenje rodne agende u MUP Srbije 2016-2018. godine“, Beograd

U vremenskom periodu od 07.-08.04.2016. godine, predstavnica Mreže žena MUP RS – RS WPON učestvovala je na radionici pod nazivom „Uvođenje rodne agende u MUP Srbije 2016-2018. godine“ na kojoj je održla izlaganje o Mreži žena MUP RS – RS WPON. Radionica je održana u Beogradu u organizaciji MUP-a Republike Srbije i Policije Švedske u Srbiji. Radionica je održana za članove Tima za implementaciju projekta „Uvođenje rodne agende u MUP Srbije 2016-2018. godine“ koji čine predstavici MUP-a Republike Srbije.

Pored članova implementacionog tima radionici je prisustvovao pomoćnik direktora za strateško planiranje, ljudske resurse, stručno usavršavanje i ostale poslove policije MUP-a Republike Srbije.10

Predstavnica MUP RS je na konferenciji održala prezentaciju o aktivnostima Mreže žena MUP RS – RS WPON i projektima koji su realizovani od strane Mreže žena MUP RS od njenog osnivanja do danas a uz podršku domaćih i međunarodnih organizacija.

Na radionici su učestvovale i predstavnice Mreže žena policajaca u BiH te MUP-a Republike Hrvatske koje su takođe održale prezentacije i izlaganje o iskustvima MUP-a Federacije BiH te MUP-a Republike Hrvatske.

Cilj održanih prezentacija je podrška uspostavljanju Asocijacije/Mreže žena policajaca Republike Srbije, kako bi se čuo glas zaposlenih žena u MUP i imao uticaja na donošenje odluka koje se tiču poslovnih procesa u MUP  i poslova policije uopšte.

Više informacija na: http://moismeu.rs/index.php/projekti/spap-ii/37-srpski/projekti/spap-ii/217-rodna-agenda